Tädit tutustuivat Espooseen ja söivät leivoksia.

Espoossa tätejä kiinnostaa tietenkin Lushin käsintehdyt ihanuudet, mutta aloitetaan leivoksista. Aikaisemmista kokemuksista olemme tulleet sen verran viisaammiksi että syömme jotakin ennen retkiämme Espooseen. Tällä kertaa söimme gluteenittomia, maidottomia ja kananmunattomia perunaleivoksia! Ei kuulosta kummoiselta (eikä ulkonäkökään silmiä hivele) mutta kyllä oli hyvää!

Leivoksia varten tarvitset:

 

 • 4 keskikokoista perunaa
 • 200 g sinistä keijua
 • 1 1/2 dl ruokokidesokeria (tai taloussokeria)
 • 1 dl vettä
 • 1 dl siirappia
 • 3 1/2 dl jauhoja (käytin luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta jossa on riisi-, maissi- ja perunajauhoa mutta resepti on testattu myös yhdistelmällä 1 dl perunajauhoa ja 2,5 dl ohrajauhoja ja toimi niinkin vaikkei gluteeniton sitten olekaan)
 • 2 tl leivinjauhetta
 • 2 tl kardemummaa
 • 0,3 tl soodaa (hmm, kummallista)

 

Päälle:

 

 • 25 g margariinia
 • 2-3 dl tomusokeria
 • kahvia 

 

 

 1. Kuori, keitä ja soseuta potut
 2. Sulata margariini
 3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon margariini, siirappi, vesi ja soseutetut perunat
 4. Paista voidellussa, laakeassa vuoassa uunin alaosassa, 175 astetta, 40 minuuttia – tunti 

 

HUOM! Itse käytin muffinssivuokia, koska en ollut varma kuinka leikattava lopputulos olisi, paistoaika oli 50 minuuttia.

Kuorrutusta varten sulata margariini, lisää makusi mukaan vahvaa kahvia ja tomusokeria kunnes kuorrute on sopivaa. Muista odottaa että leivokset jäähtyvät ennen kuorrutusta! Voit koristella valmiit leivokset esimerkiksi pähkinärouheella.

Sitten asiaan. Viimeksi asioidessamme Lushissa sain pikkuisen pytyllisen Big-shampoota kokeiltavakseni. Se kesti ja kesti, ja tietysti ihastuin siihen. Kun näytteet oli käytetty ja saippuatkin loppu, oli taas tehtävä retki Isoon Omenaan. Ei meinattu päästä parkkihallia pidemmälle (jonne kuitenkin osasimme aivan ilman kiemuroita, harjoittelu tekee kai sittenkin mestarin) koska ainoa hissi mitä meille tarjottiin oli tämä:

Päästiinhän me lopulta ostoksillekin.

Tällä kertaa tädit ottivat fiksusti vastaan tilauksia, joten korissa olevista tuotteista osa ei päätynyt omiin kylpyhuoneeseen. Big on hyvä tuote, mutta ei sitä nyt kolmea purkillista tarvitse hamstrata! Nyt olen taas kaksi päivää ihmetellyt että mikä tuoksuu niin hyvälle, ja sitten aina muistanut että se on mun tukka. Aika kivaa. Monet tuotteet kokeilleena voin sanoa että (omalle tukalleni, jota on paljon mutta joka on hentoista ja ohutta) tämä on paras shampoo johon olen törmännyt. Hiukset tulevat kiiltäviksi, helposti käsiteltäväksi ja todella puhtaiksi. Vaihtelun vuoksi käytössä on myös Tigin Superstar, mutta tästä on kyllä tullut uusi suosikki. Big sisältää kuitenkin suolakiteitä ja limetin mehua, joten en suosittele sen hieraisemista silmään. Kokeilin sitäkin ja silmän huuhteleminen oli aika kovan työn takana.

Mainokset

5 ajatusta artikkelista “Tädit tutustuivat Espooseen ja söivät leivoksia.

 1. Parahin Neiti K,

  Viime kerralla kohdatessamme jäin siihen ymmärrykseen, että vaikenemme hautaan asti seikkailuistamme välillä Iso Omena-koti. Muistaakseni kehitimme odotettavia hankalia tilanteita varten aukottomia peitetarinoita. Nyt kuitenkin huomaan, että olemme paljastuneet. Myötätuntoisena ihmisenä olen kuitenkin valmis antamaan tämän sinulle anteeksi, ymmärrän että olet saattanut olla ympärivuorokautisen paineen alla murtuessasi.

  Rakkaudella, Neiti M

  Ja Kimmo: Olen kuullut että tämän joulun ehdoton joululahjavinkki on navigaattori!

 2. No, ilmeisesti nyt on niin, että yksinkertainen tarina olisi ollut paras, sittenkin. Ihana kuulla ettet ole vihainen, en vain pystynyt elämään salaisuuteni kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s