Hätäiset muffinssit

Eräs lukijamme (kyllä, teitä on kohta enemmän kuin tädeillä keskeneräisiä neuleprojekteja) esitti toiveen sellaisista ”tehdään siitä mitä löytyy” resepteistä. Eilen illalla ryhdyin leipomaan muffinsseja yllätysvieraan tulosta kuultuani, ja sain kuin sainkin jotain aikaan kulkematta lähikaupan kautta. Tosin tämä ei välttämättä palvele ihan ko. tarkoitusta, ellei sitten jokaisen kaapista satu löytymään hasselpähkinöitä, maitorahkan jämää, tummaa suklaata..

Lähtökohtana tälle sovellukselle oli banaani, joka oli jäänyt yli eilisestä pirtelöstä. Googlasin siis banaanimuffinsseja, ja päädyin tähän. Olosuhteiden pakosta jouduin vaihtamaan vaalean siirapin tummaan, ruokajugurtin maitorahkaan ja banaanin määräkin jäi yhteen, enkä raaskinut laittaa Pariisista tuomaani tummaa suklaatakaan ihan 150 grammaa. Vähensin myös hieman sokerin määrää, joka ei ollut mitenkään perusteltua, ja koitui kohtalokseni (yritin jälkikäteen paikkailla mielestäni hieman makeutta kaipaavia muffinsseja sokerikuorrutuksella..). Niin, ja tietysti lisäsin hieman kardemummaa.

Muffinsseja sain siis aikaan, joskaan en tätä soveltavaa ohjetta lähtisi kenellekään suosittelemaan..alkuperäistä sen sijaan voisin joskus kokeilla ”by the book”. (Oikeastaan toivon, että olisin käyttänyt siirappina vaahterasiirappia, se olisi sopinut loistavasti makumaailmaan).

Joka tapauksessa, viestini on: säveltäkää rohkeasti! Ja me tädit lupaamme inspiroida teitä jatkossakin ;D

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s