Maidottomat, gluteenittomat ja kananmunattomat lusikkaleivät

Tämä on taas tätä ruokavalioselitystä, eikä varmaan kiinnosta moniakaan. Olen itse kuitenkin etsinyt näitä reseptejä pitkään ja hartaasti ja haluan ne jakaa jos joku muukin ressukka on samassa jamassa.

Kun tämä ruokavalio on mitä on, moni kyselee että mitä minä sitten oikein syön. Oikeastaan mitä tulee ruokaan, niin vaihtoehtoja on paljon kunhan vaan jaksaa tehdä kaiken itse. Mitään valmisruokia, puolieineksiä tai muita ei oikein voi syödä joten sapuskan tekoon kuluu enemmän aikaa ja ajatusta kuin aikaisemmin. Pastan ja erilaisten kastikkeiden suurkuluttajana olen joutunut tutustumaan moniin uusiin asioihin, ja hyvä niin. Ruokavalio on monipuolistunut vaikka aluksi kiukkusin että käy ihan toisin, ja halvemmaksikin tämä taitaa tulla. Vaikeuksia on kuitenkin tuottanut tuo jälkkäripuoli. Kahvin kanssa tekee aina mieli ”jotain hyvää” ja kaupan gluteenittomat, maidottomat ja kananmunattomat keksit ovat hirmuisissa hinnoissa. Vai miltä 3 euroa/150 grammaa kuulostaa? Jos kyseiset keksit vielä ovat kovia kuin kivet ja mauttomiakin, niin eipä niitä hihkuen kassalle raahaa.

Seuraava resepti on naurettavan helppo:

  • 200 grammaa sinistä laktoositonta Keijua
  • 200 grammaa sokeria
  • 300-400 grammaa gluteenitonta jauhoseosta (Semperin, eli luontaisesti gluteeniton)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • mausteita oman mielen mukaan, itse laitoin sekä kanelia että kardemummaa

Sulata margariini ja anna sen jäähtyä. Vatkaa sätkövatkaimella sokeri ja margariini yhteen. Lisää seokseen sekoitetut kuivat aineet. Kannattaa ehkä laittaa pieneen määrään jauhoja leivinjauhe ja mausteet ja lisätä sitten pelkkiä jauhoja kunnes taikina on kiinteää. 180 astetta/keskitaso/kymmenisen minuuttia.

Tästähän voisi sitten tehdä moniakin juttuja mutta itse painelin pikkulusikkaan ja tein lusikkaleipiä. Väliin vadelmamarmeladia ja päälle tomusokeria. Näitä söis vaikkei olisi pakkokaan.

moonikat6moonikat9

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s