Uuden vuoden blinit

Joululahjaksi saatua pannua piti päästä kokeilemaan pikimmiten, joten kokeilevan keittiön työryhmä päätti valmistaa uuden vuoden lounaaksi blinejä. Kaksi blinin syönnin ensikertalaista saivat kuin saivatkin aikaiseksi ainakin oikean näköisiä lettusia. Allekirjoittaneelle voimakas käyneen hiivan maku oli edellisen illan juhlinnan jälkeen hieman liikaa, mutta testiryhmän toinen jäsen mutusteli useamman varsin tyytyväisenä. Ehkä käymisreaktio oli ollut hieman liian tehokas, pitänee testata blinejä ammattilaisen valmistamana oikeaoppisen maun selvittämiseksi. Taikina sai nimittäin muhia vuorokauden jääkaapissa (mitä ohjeessa tosin suositeltiin).

img_7046img_7048Alussa oli pieniä vaikeuksia saada lettu pysymään kasassa, mutta vaihto leveämpään lastaan ja levyn kääntö pienemmälle auttoivat (testiryhmä päätyi pitämään levyä kakkosella ja antaen blinin kypsyä hitaasti, mutta varmasti).

img_7053_3img_7052_2Täytevalikomaan kuuluivat perinteinen mäti-smetana-sipuli sekä kalatiskin sedän suosittelema lämminsavulohisalaatti (tai -tahna paremminkin).

img_7055_2Slaavilaista tunnelmaa haettiin balalaikan avustuksella, sillä vodkapullon tai tarkoitusta varten hankitun kuohuviinin avaaminen ei tullut kysymykseenkään.

Seuraavalla kerralla pannulla paistellaan amerikkalaisia pannukakkuja, mutta tuskin blinien paistaminen silti tähän jäi!

Mainokset

4 ajatusta artikkelista “Uuden vuoden blinit

  1. Vaikea tosiaan sanoa miltä blinien kuuluisi maistua, mutta eipä väliä, koska maistuivat!

    Toivat toki myös verratonta helpotusta juhlinnan jälkeiseen tremoloon, ja luulenkin että balalaikan sijaan käteen olisi paremmin sopinut mandoliini.

  2. Voisin ilmoittautua siihen pannukakkuryhmään, jos niistä saisi munattoman version rakenneltua jotenkin?

  3. Ilmoittautumisesi on otettu vastaan! Oma-aloitteisuus munattoman reseptin rakentamisessa saattaa nopeuttaa pannarilautasen äärelle pääsyä ;D

    • Ack. Hyvä on, yritän keksiä jotain. Ensimmäisenä tulee tietysti mieleen se banaani. Sillä voisi lähteä kokeilemaan. Tuskin voidaan kämmätä niin pahasti etteikö sitä vaahterasiirapilla pystyisi paikkaamaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s