Sushia mahan täydeltä

Olen nyt kaksi kertaa tehnyt sushia, ja kummatkin ovat olleet parasta sushia mitä olen ikinä syönyt (noh, jos ihanaa sushikojua Nauvon satamassa ei lasketa..)! Itse olen enemmän Maki-Zushien perään, sillä Nigireistä olen muutamaan kertaan saanut ikävän kalayliannostuksen. Kaiken kaikkiaan sushi on mahtavaa ruokaa, sillä sitä voi syödä paljon, mutta jälkeen päin olo on kevyt ja raikas! Tosin tällä kertaa sain aikaseksi pienoisen ähkyn, sillä urakoimme kokkikaverini kanssa järkyttävän läjän hieman sovellettuja makirullia, ja kaikki oli ilmeisesti pakko syödä…

img_7113img_7114

Aineksina Hakaniemen hallista haettu norjalainen lohi ja jääkaapin kätköistä kaivetut kurkku, paprika ja porkkana (jonka paistoimme nopeasti pannulla soijan kanssa).

img_7117Sushiriisin valmistukseen tarvitaan kaksi ihmistä, sillä toinen viilentää riisiä hulluna viuhkan kanssa samalla kuin toinen sekoittaa sushietikan riisiin leikkaavin vedoin lastalla. Suoriuduin tehtävästä kerran yksinkin, mutta kaksin se oli kyllä paljon helpompaa. Sushiriisin ostin Tokyokanista. Sieltä saa myös tosi hyvää marinoitua kurpitsaa (kampyo). Siitä voi tehdä makeita Makeja, joista japanilaiset lapset kuulemma aloittavat sushiin totuttelun.

img_7119 img_71231

Näin niitä sitten vaan rullailtiin. Viimeisempiä rullia täyteltiin aika reippaasti, kun tavaraa näytti jäävän yli enemmän kuin laki sallii.

img_7125Tässä tulos! Alkuruuaksi Misokeitto. Ja uskokaa tai älkää, kaikki syötiin kahteen pekkaan (joskaan en tunnusta pystyneeni puoleen tästä määrästä, siksi kokkikaverina on hyvä olla reipas nuori mies). Myös allekirjoittaneen tekemä hieman liian wasabintäyteinen rulla makeja upposi, irvistyksen kera tosin.

img_7129

img_71311Älyn hyvää!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s