Maailman paras porkkanakakku

Nyt lähtee jakoon yksi reseptikirjani helmistä, tätä olen säästellyt.

porkkis1

Kakku:

 • 8 dl porkkanaraastetta
 • 1,5 dl mantelirouhetta (~80 grammaa)
 • 0,25 dl kookoshiutaleita
 • 4,5 dl vehnäjauhoja
 • 3,5 dl hienoa ruokokidesokeria
 • 4 munaa
 • 1 purkki ananasmurskaa
 • 2 dl oliiviöljyä
 • 3 tl kanelia
 • 1 tl kardemummaa
 • 2 tl leivinjauhetta
 • 1 tl soodaa

Päälle:

 • 400 grammaa Philadelphiaa
 • 2 dl tomusokeria
 • sitruunamehua maun mukaan

Toteutetaan seuraavasti:

Pese, kuori ja raasta porkkanat. Sekoita keskenään munat ja öljy. Lisää sekoitetut kuivat aineet varovasti joukkoon. Valuta ananas ja lisää se ja porkkanaraaste taikinaan. Paista voidellussa vuoassa noin tunti (175 astetta).

Kuorruta jäähtynyt kakku (kuorrutuksen aineet sekoitetaan keskenään). 

Pro-vinkkilöitä:

 • Kakku on ehdottomasti parhaimmillaan levättyään yön yli jääkaapissa!
 • Porkkanaraasteen kannattaa (mielestäni) olla mahdollisimman hienoa
 • Porkkanakakun paras aika on kun toreille ilmestyy tuoreita kotimaisia porkkanoita ihanissa nipuissaan
 • Valmiit palat voi helposti koristella erilaisilla pähkinöillä ja hedelmillä
 • Olen tehnyt reseptiin (en muista mistä alkuperäinen on kotoisin) omat muunnokseni, ja sitä voi edelleen muokata hyvin helposti. Kardemumma ei ollut alkuperäisessä reseptissä, öljyksi voi käyttää muutakin kuin oliiviöljyä, sokeri voi olla osaksi fariinisokeria jne.

Leivon nykyisin hiukan harvemmin kuin ennen, ja kun leivon niin teen mielelläni parasta parhaista aineista. Kesällä tein tätä kakkua niin että oliiviöljyn oli äitini tuonut Kreikasta, porkkanat ostin torilta, sokeri ja munat olivat luomua jne. Se oli todellakin parasta porkkanakakkua mitä olen koskaan syönyt. Kakku säilyy kaapissa muutaman päivän eikä muutu miksikään (paitsi paremmaksi). Oma vuokani on sen kokoinen että kakusta saa helposti 15 kelpo palaa, joten kannattaa kutsua ystäviä kylään ettei kaikki kakku uppoa omaan napaan.

Tädit söivät kakkua myös ehkä noin kuukausi sitten, ja silloin alle syötiin ”köyhää” pastaa:

laskiainen2

Kaikessa yksinkertaisuudessaan paistettiin pannulla punasipuli ja pekoni (pekoni saa olla ihan rapsakkaa) lisättiin joukkoon pakasteherneet ja loraus ruokakermaa. Kun herneet ovat sulaneet, ruoka on valmis. Tarjoiltiin täysjyväpastan ja parmesanlastujen kanssa.

Mainokset

20 ajatusta artikkelista “Maailman paras porkkanakakku

 1. Ens kerralla otan oman pakastinrasian mukaan, ja kun kukaan ei huomaa, livautan sinne muutaman palan kotiin vietäväksi. Ettäs tiedät.

 2. Moi! Ihanko tässä tosiaan sekoitetaan vain munat ja öljy keskenään ja kaikki kuivat aineet, mukaan lukien sokeri, lisätään sen jälkeen joukkoon? Tein kakun, mutta koska epäilytti liikaa, tein ensin muna-sokerivaahdon ja siihen lisäsin ensin öljyn ja sitten loput.

 3. Olis sitten pitänyt uskoa lukemaansa 🙂
  Mut hyvää oli kakku näinkin, tänään sillä kahvikutsuilla herkutteli iso porukka ja kaikki tuntui kovasti tykkäävän. Ihanan mehevä ja maut kohdallaan näinkin. Teen varmasti toistekin, mutta on varmaan silti pakko ensi kerralla kokeilla ihan tämän ohjeistuksen mukaan. Voiko muka olla vielä parempaa 😉

  • No hyvä että maistui! Tuo on harvinaisen helppo kakku tehdä osittain juuri sen takia että kaikki aineet vaan sotketaan keskenään. Työläintähän on raastaa se porkkana. Tätä tulee sitten syötyä runsaasti kun uudet porkkanat saapuvat toreille!

 4. Paluuviite: Tuliaisia glögijuhliin | suolaa&hunajaa

 5. Taivaallisen näköinen kakku! Minkä kokoiseen vuokaan tämä on tarkoitus tehdä? Jos kakkua on riittänyt n 15palaa, minä en siitä osaa arvailla, että minkä kokoiseen vuokaan:(

  • Itse käytän suorakulmaista vuokaa joka on kooltaan ~23×33 cm ja noin 5 cm syvä. Olen paistanut taikinaa myös muffinivuoissa jolloin paistoaika on lyhyempi mutta saa juhliin hiukan helpommin syötäviä herkkuja. Päällisen ohjeella olen kuorruttanut cupcaken jos toisenkin.

 6. Tästä tuli heti suosikkini!! Olen tehnyt kerran kunnollisen ison kakun, kaksi kertaa ”puolikkaan taikinan” (silloin halkaisijaltaan 19 cm vuoka ja tuli juuri sopiva). Nyt uunissa laakeisiin paperisiin muffinssivuokiin tehtynä.
  Hyvältä siellä näyttää… 😉

  KIITOS!!
  Hyväää kesää!

  • Kiva kuulla! Itsekin olen tehnyt tällä ohjeella myös muffinseja, ja hyviä tuli! Kuorrutusta olen puolestaan käyttänyt vaikka missä täytteenä ja kuorrutteena!

  • Muistelisin tehneeni puolikkaasta taikinasta 12 pienehköä muffinsia, mutta tästä on jo tovi joten saatan muistaa väärinkin!

   • Noin miljardi vuotta sitten otin pienenstä Sisä-Suomen Lehdestä porkkanakakkureseptin, sekin maailman paras. Sekoittelin ja leivoin kakkua monet kerrat hyvällä menestyksellä. Niin helppo! Jossain vaiheessa lehtileikeliuska katosi ja mistään en saanut vastaavaa reseptiä, ei lehdenkään arkistoista löytynyt. Mutta nyt se löytyi – kerran luettuani tämän tiesin, että se on juuri tämä. Vain kookoshiutaleet lisänä entiseen ja sehän varmasti sopii! Nyt olen tallentanut sen ja pidän tallessa. Kiitos Nti Kardemumma.

 7. Paluuviite: Kulttuuriverhot | Samastapuusta

 8. Heips!
  Kiitos maailman parhaasta porkkanakakkureseptistä! Meillä on tätä tehty moneen kertaan. 🙂 Itse tosin lisäsin ensimmäisen kokeilukerran jälkeen reseptiin n. 1 tl suolaa, terävöittää kivasti makuja vielä lisää. Suosittelen!!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s