Kokkaaminen kannattaa aina

Sain lukijaltamme vinkin erääseen ruokablogiin. Se osoittautui heti ensimmäisessä testissä oikein päteväksi. Kokar hela dagenista löytyi mm. suunnilleen seuraava herkullinen punajuuripastan ohje:

 • 2  punajuurta
  2 banaanishalottia
  2 valkosipulinkynttä
  sopivasti vuohenjuustoa
  basilikaa
  tarpeeksi pinjansiemeniä
  oliivioljyä
  suolaa, pippuria
  pastaa

Pese punajuuret. Keitä ne pehmeiksi. Kuori. Pilko shalotit ja valkosipulit, kuullota ne pannulla. Lisää pinjansiemenet. Lisää pilkotut punajuuret ja murennettu vuohenjuusto. Sekoita pastaan ja mausta suolalla, pippurilla ja tuoreella basilikalla.

img_77011Tarkkasilmäiset huomaavat, että basilikavarastoni olivat ehtyneet ja olen paikannut tilannetta parmesaanilla.

Olen myös ottanut asiakseni hankkiutua eroon viime kesän runsaasta omenasadosta, joka on täyttänyt pakastimeni omenasoseen muodossa. Kehittelin todella yksinkertaisen omena-marenkipiirakan seuraavasti. Ostin pari omenaa, paloittelin ne ja heitin kattilaan. Lisäsin pohjalle hieman vettä ja sitruunamehua (suunnilleen yhden sitruunan verran). Mausin kanelilla ja annoin omenapalojen hieman pehmetä. Lisäsin sekaan pakasterasiallisen omenasosetta. Kaulin murotaikinan piirakkavuokaan (turvauduin muka kiireessä valmiiseen taikinaan, mitä voi varsinaisesti suositella kenellekään). Paistoin pohjaa yksinään jonkin aikaa (ehkä 10 min) n. 200 asteessa. Sitten omenasoossi päälle ja uuniin kunnes pohja näyttää kypsältä (ehkä 10-15 min). Sillä aikaa vatkasin 3 valkuaista ja 1 dl sokeria kovaksi vaahdoksi. Lopuksi vaahto piirakan päälle ja uuniin vielä muutamaksi minuutiksi (4-6 min).

Tarjoa jäähtyneenä vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

img_7703

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s