Rakkaudesta sushiin

Toivoin pitkään, että kävelyetäisyydellä kodistani olisi tarjolla muutakin kuin pitsaa ja kebabia (johtuneeko siitä, että Parmesanin kebabpitsa ehti tulla jo liiankin tutuksi…en tiedä). Mietin että kiinalainen voisi olla kiva. Alkuvuodesta alkoikin näyttää siltä, että alle kilometrin päähän oltiin perustamassa uutta, hyvin kiinalaisen näköistä ravintolaa. Seuraavaksi alettiin huhuta siitä, että ravintola olisikin japanilais-kiinalainen. Näitä mielenkiintoisia yhdistelmiä siis… Eipä siinä mitään, vaikka allekirjoittaneella oli ruuan laadusta omat ennakkoluulonsa, voitti uteliaisuus ( ja 5,50 € hintainen avajaistarjous sushista) ne mennen tullen.

Ensimmäinen yritykseni asioida ravintolassa tyssäsi kielimuuriin. Tilattuani puoliksi elehtien, mutta onnistuneesti kaksi annosta mukaan, ja odotettuani niitä noin 10 minuuttia Rubikin kuutiota väännellen (on muuten ihan mahdoton ratkaista), tuli kokiksi paljastunut mies keittiöstä ojentaen minulle kännykän. Puhelimessa naisen ääni kertoi, että paikka ei ole vielä auki (olin kyllä kävellyt sisään avoinna olleesta ovesta), ja että paikalla oleva kokki voi kyllä tehdä annokset, muttei ei osaa käyttää kortinlukijaa. Eikä minulla ollut käteistä.

Tänään saavuin paikalle aukioloaikojen puitteissa ja varmuudeksi käteistä taskussani. Kotiin lähti avajaistarjouksena ollut annos, johon kuului 5 nigiriä (3 lohella ja 2 jättikatkaravun pyrstöllä) ja 3 (ohutta) makikiekkoa. Ja kyllähän se maistui! Ei niin hyvältä kuin aiemmin hehkuttamani itse tehdyt, mutta ei tuolla hinnalla varsinkaan ole mitään valittamista.

Ehkä sitten, kun olen syönyt näitä koko kesän, voisin tutustua myös menun kiinalaiseen puoleen.

img_7918Yachiyo, Koskelantie 56, Käpylä

Mainokset

Yksi ajatus artikkelista “Rakkaudesta sushiin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s