Raparperi-hasselpähkinä-valkosuklaamuffinssit

Tein yksi päivä muffinsseja. Halusin hyödyntää naapurin raparperipenkkiä, ja DagensMuffinista löytyikin lupaava resepti. Päätin hieman tuunata sitä käyttämällä tavallisen valkosuklaan sijasta Pirkan hasselpähkinä-valkosuklaata. Nappi valinta, vaikka itse sanonkin! Muffinssit tarjoiltiin ensimmäisille vieraille kaneli-kermavaahdon kanssa (raperin kanssahan on terveyssyistä välttämätöntä nauttia jotain kalsiumpitoista!). Loput saivat toisin tyytyä pelkkään muffinssiin. Palaute oli kaikin puolin pelkästään positiivista.

IMG_8031

En ikinä muista että uunini on aika ärhäkkä, nämäkin sitten vähän kärähtivät.

75 g voita tai margariinia

1/2 dl kermaa

2 1/2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

3 munaa

3 1/2 dl vehnäjauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

100 g hasselpähkinä-valkosuklaata (Pirkka)

1-2 raparperin vartta

Sulata rasva kattilassa. Anna jäähtyä. Lisää kerma. Sekoita joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja munat. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe kulhossa. Lisää jauhoseos kattilaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Täytä vuoat (2/3-osaa).

Kuori ja viipaloi raparperit ( voit sekoittaa niihin vähän sokeria). Rouhi suklaa karkeasti. Laita muutama raparperiviipale ja suklaarouhetta jokaisen muffinin päälle. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, 225-astetta.

Mainokset

5 ajatusta artikkelista “Raparperi-hasselpähkinä-valkosuklaamuffinssit

  1. Mahtavuutta!

    Olenkin miettinyt, että mitä seuraavaksi tekisin toisen tädin äidiltä lahjoituksena saamistani raparpereistä. Olen jo 1)syönyt kolme litraa kiisseliä, 2)saanut sokerihumalan valtavasta piirakasta ja 3)lahjoittanut raparperejä myös kaikille naapureille ja silti minusta tuntuu, että ne eivät ole 4) vähentyneet lainkaan.

    Kääk 😀

  2. Te ootte laiskoja syömään raparperia! Meillä oli enempi, ja mulla meni yksi ilta kun keitin sen kaiken hillokkeeksi. Nyt se on puolen litran pusseissa pakastimessa, ja teen siitä monta monta piirakkaa. Nuo muffinssit on hyvä idea, olivat todella herkullisia ja meheviä! Aion tehdä niitä itsekin.

  3. Saakeli, tein näitä tänään Pandan valkosuklaasta ja se kärähti muffinsien päälle kun ne olivat vielä muuten raakoja. Taidan seuraavan kerran sekoittaa suklaan taikinaan.

  4. Uusia testituloksia:

    Sekoitin suklaan ja erikseen hankkimani hasselpähkinät (karkeasti rouhittuna) taikinaan. Kävikin niin, että nämä painuivat vuoan pohjaan paiston aikana! Uunista tuli siis ulos koostumukseltaan hieman epätasaisia, alaosastaan hyvin pähkinäisiä ja valkosuklaisia muffinsseja. Raparperin palat eivät valuneet yhtä pahasti, taitavat olla tarpeeksi kevyitä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s