Lähiruoka on pop.

IMG_8078

Minusta on tullut yksi heistä. Palstalaisista. Sain käytännössä kotitaloni takapihalta pienen palstan vuokralle, ja olen ryhtynyt viljelemään. Palstani ei kuitenkaan näy kuvassa, sillä en toistaiseksi kehtaa kuvata sitä. Olen kylvänyt sen täyteen salaattia, tilliä, ruohosipulia, sipulia, punajuurta ja rucolaa. Lisäksi olen istuttanut perunaa. Toistaiseksi voikukan ja muiden vihollisten lisäksi mikään muu kuin peruna ei ole esittänyt elon merkkejä, ja nekin pirulaiset kasvavat sen penkan vierestä! Epäilen sabotaasia, joku on varmastikin käynyt järjestämässä siemenperunani uudelleen nättiin riviin, mutta 10 cm sivuun siitä mihin minä ne olin laittanut.

Itse asiassa salaattini ovat kyllä itäneet, mikä on osaltaan luonut toivoa tähän harrastukseen. Ne puskevat pintaan tiiviinä rivinä. Tulkitsen pussin kyljessä ollut ohjetta 1,5 cm taimivälistä niin, että minun on harvennettava pois n. 75 % versoista. En tiedä kuinka usein palstaa pitäisi kastella tai kuinka paljon kerralla. Lannoittaakaan en olisi älynnyt, ellei siitä olisi tullut puhe ystäväni kanssa (kiitos Jenni).

Uusi harrastukseni on kuitenkin ihana, innostava ja hivelee ekologista itsetuntoani. Pientä varjoa paratiisiin heittää paha aavistukseni siitä, että kaikki todelliset palstalaiset nauravat minulle ja vinoon kasvaville perunoilleni. Osittain myös pelko siitä, että palstani ammottaa tyhjyyttään vielä elokuussa. Mutta jonain päivänä lautasellani höyryävät omasta maasta nostetut uudet perunat tuoreen tillin kera, seuranaan raikas retiisi-kesäkurpitsa-rucolasalaatti. Voi olla että se päivä ei ole tänä kesänä, mutta se on sitäkin makoisampi.

Mainokset

5 ajatusta artikkelista “Lähiruoka on pop.

  1. voi, nyt taitaa olla vika siemenperunoissa! meilläkin nimittäin perunat kasvavat aivan missä sattuu, eivätkä ole ymmärtäneet pysyä rivissä..

  2. Nyt on ollut kylmä kesä, kyllä ne sieltä itää :). Äiti neuvoi minua kastelemaan alkuun harvemmin mutta kunnolla, silloin kasvit kasvattavat juuret syvään ja hellepäivinä eivät näänny ihan heti.

    Mene joskus juttelemaan niille muille palstalaisille, moni varmasti mielellään pääsisi paasaamaan palstaviljelyn saloista nuorelle aloittelijalle. Voit saada jotain siemeniä vaihdossa (näin kävi kun puhuin äitini palstanaapurille).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s