Varoittava esimerkki

Maalasin tovi sitten vanhan pöydän jonka aiomme sijoittaa keittiöön. Jälkeenpäin ajatellen pöytä olisi ollut sellaisenaan hyvä, mutta ennen projektiin ryhtymistä ajattelin että uusi, kaunis maalipinta on helposti saavutettavissa ja piristäisi vanhaa (välissä vauvan hoitopöytänä palvellutta) vanhusta.

Väärin. Nyt voin näin harrastelijana jakaa muutaman jälkiviisauden liittyen vanhojen huonekalujen maalaamiseen, ja erityisesti maalinpoistoon (kannattaa seurata tietysti valitsemansa merkin antamia ohjeita, mutta ainakin omassani ohjeet olivat hyvin suppeat):

  • Maalinpoistoon tarkoitettuja aineita on useita, ja hintahaarukka melko suuri. Kannattaa hiukan panostaa, ja valita mielellään värillinen ja hyytelömäinen myrkky.
  • Maalinpoisto aine todellakin on myrkkyä. Välineet ovat tärkeitä; varaa vahvoja haskoja, kunnon maalikaapimet (mielellään kapea ja leveä), tarvikkeet työalueen suojaamiseen (esimerkiksi vanha lakana tms.) sekä huonekalun pesemiseen maalinpoiston jälkeen (rättejä, ämpäri, pesusieni jne.)
  • Älä pukeudu parhaimpiisi.
  • Työtilan tulee olla tarpeeksi suuri jotta pystyt liikkumaan huonekalun ympärillä vaivatta.
  • Työtilan tuuletus on tärkeää, parasta on jos homman saa hoidettua ulkona, suojaa tässäkin tapauksessa alusta hyvin äläkä päästä myrkkyjä luontoon. Hengityssuojain auttaa.
  • Levitä maalinpoistoainetta paksusti, ja lisää tarvittaessa. Usko pois, tätä prosessia et halua toistaa monesti.
  • Älä anna pinnan kuivua vaan poista kupliva maali heti.
  • Vaihda tarvittaessa suojahanskoja, pidä tauko, juo vettä.
  • Ole huolellinen pestessäsi huonekalua käsittelyn jälkeen, harjaa, hinkkaa, huuhtele, kuivaa.

Tehkää kuten sanon, älkää kuten itse tein; aloitin projektin kun aikaa oli tunti. Luulin että keittiö on ”ihan hyvä paikka” vaikken päässyt edes kiertämään pöytää koskematta siihen, suojasin tilan huonosti, sain kurkkuni kipeäksi ja ihoni kutisevaksi, kitsastelin maalinpoistoaineen kanssa ja jouduin kantamaan pöydän pihalle uutta käsittelyä varten, löysin vain yhden kumihanskan josta lähti väri ja sormeni turposi ja kihelmöi, pesin pöydän huonosti ja sen kansi oli aamulla syöpyneen näköinen. Viimeistelin onnistuneen tee-se-itse -projektin hiomalla pöydän huonosti ja lopputulos on merkittävästi huonompi kuin lähtökohta.

Sitä elää ja oppii, eikun pöytäliinoja ostamaan!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s