Puutarhajuhlat

Osallistuin tänä kesänä elämäni ensimmäiseen piirakkakilpailuun. Kilpailu järjestettiin naisten puutarhajuhlien yhteydessä jo kolmatta kertaa. Tämän mahtavan idean takana on eräs ystäväni Rva H., jota käy kiittäminen myös ihastuttavasta emännöinnistä.

P1000968

Kilpailussa on kaksi sarjaa, makeat ja suolaiset piirakat. Kuitenkin kaikki piirakat kilpailevat keskenään parhaan piirakan tittelistä. Vaikka en itse ole kovin kilpailuhenkinen, sopivat nämä kisat minulle kuitenkin aivan mainiosti. Nimittäin kisojen pääroolissa on tietysti maistelu! Kaikkia piirakoita tulee maistaa, jonka jälkeen on löydettävä kolme suosikkia ja asetettava ne vielä paremmuusjärjestykseen. Kisassa arvioidaan ulkonäköä, koostumusta ja makua. Joskin pakko tunnustaa, että oma arviointini keskittyi pelkkään makuun (ykkösuosikkini oli Caipirinha-juustokakku, alla olevassa kuvassa alarivin keskellä).

Makeiden sarja

Makeat – HUOM! Kisan voittaja oikeassa alakulmassa

Suolaisten sarjaSuolaiset

Päätin lähteä kisaan omalla pitkän linjan suosikkipiirakallani (kuvassa keskellä ylhäällä). Pieneksi pettymyksekseni se ei kuitenkaan menestynyt. Mutta pääsi se sentään ainakin yhteen top 3:een, joka ei siis ollut omani. Laitettakoon piirakan resepti kuitenkin tähän, sillä on se todella maukasta, vaikkei ihan voittaja-ainesta olisikaan! Ehkä kisanimi ”Kippari-Kallen lankeamus” ei ihan iskenyt? Nyt alkaa sitten armoton täydellisen makean piirakan metsästys ensi kesää varten!

Kirjolohi-brie-piiras

Pohja:

100 g margariinia

2,5 dl vehnäjauhoja

1/4 tl suolaa

2-3 rkl vettä

Täyte:

2 sipulia

150 g pakastepinaattia

200 g briejuustoa

200 g kirjolohifilettä

2 dl kevyt ranskankermaa

1/4 tl suolaa

1/2 tl sitruunapippuria

1 tl kirveliä

Nypi pehmeä rasva, jauhot ja suola. Lisää vesi ja sekoita nopeasti. Taputtele taikina voideltuun vuokaan, pistele ja paista 175 asteessa 10 minuuttia.

Paista pilkottu sipuli. Lisää pinaatti ja sekoittele kunnes ylimääräinen vesi haihtunut. Mausta ja levitä pinaattiseos pohjan päälle.

Leikkaa brie ja lohi siivuiksi ja levitä vuorotellen säteittäin pinaattiseoksen päälle. Levitä päälle ranskankerma.

Paista 175 asteessa n. 30 minuuttia.

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Puutarhajuhlat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s