Sadonkorjuu

IMG_8313

Ensimmäinen kesäni palstan omistajana alkaa olla takana. Viimeisetkin perunat nousivat tänään ylös, ja niiden koko ja laatu ovat kyllä ylittäneet kaikki odotukseni. Tänään huomasin että perunani ovat ilmeisesti myös kelvanneet jollekin muullekin, sillä yhden penkin päästä vastoin omaa kulkusuuntaani olivat potut muutaman varren osalta hävinneet. Toivottavasi maistuivat nälkäiselle ohikulkijalle!

Perunoiden lisäksi sato näyttää vähän pienenlaiselta, mutta mitään suurempaa katastrofia eivät viljelykseni kohdanneet. Salaatit jäivät jotenkin syömättä, ja rucolat ehtivät kasvaa yli ennen kuin tajusin niitä hyödyntää. Kevätsipulit sen sijaan ovat vallan mainioita. Punajuuret ovat jääneet aika piskuisiksi, mutta aion pian testata niidenkin maun. Yksi kesäkurpitsa odottaa jääkaapissa valmistusta. Luulen että ensi kesänä panostankin noihin taimiin. Kesäkurpitsaa ja kurkkua nyt ainakin ja sitten sipuleita täytyy ehdottomasti laittaa. Ehkä pieni yrttitarhakin. Tänä vuonna jäi ruohosipulit ja tillit saamatta, en tiedä mistä kiikasti, ne eivät vaan oikein itäneet.

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Sadonkorjuu

  1. Kokeilepa yhdistää punajuuripihvi grillattuun vuohenjuustoviipaleeseen ja korista muutamalla tinjaminoksalla, siinä on aika lailla maut kohdallaan 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s