Lontoossa taaperon kanssa

Neljän vuoden jälkeen vierailin jälleen lempikaupungissani Lontoossa. Kaupunki on ihana kuten ennenkin mutta yksi asia on muuttunut; minulla on nyt lapsi. Moni niistä asioista jotka tekevät Lontoosta persoonallisen, tunnelmallisen ja ihanan, tekevät siitä samalla todella hankalan lapsiperheille. Kaikki ne ihanat vanhat metroasemat mosaiikkiportaineen (ilman hissejä), kaikki ne ihanat pikkuiset (ahtaat) putiikit, kaikki ne (täydet) kaksikerroksiset punaiset bussit. Kaupungin ravintoloissa ei suinkaan kaikissa ollut esimerkiksi syöttötuoleja saatika lapsille syötettävää ruokaa. Ihanan poikkeuksen muodostikin vanha suosikkiravintolani Wagamama. Kensington High Streetin Wagamamaan pääsee hissillä, siellä on tilaa rattaille, siellä on syöttötuoleja, siellä on lapsille oma lista jolla on edullisia, monipuolisia ja hauskoja ruokia, siellä jaetaan piirrustustehtäviä ja liidut… Pikkumies viihtyi ja söi hyvällä ruokahalulla.

Wagamama

Erityisen hyvin ruoka maistui kuitenkin vanhemmille, Wagamama ei petä.

Kensington High Streetillä sijaitsi myös toinen pelastaja, Whole Foods. Whole Foodsia olen rakastanut aikaisemmin New Yorkissa, ja nyt se oli todellakin arvokas paikka. Whole Foodsista haettiin pikkumiehelle herkullista noutoruokaa, herkkusieniä, ruskeaa riisiä, erilaisia pastoja ja kasvisruokia. Runsaista ja houkuttelevista valikoimista valikoidaan rasiaan mitä halutaan, ja maksetaan sitten painon mukaan. Yläkerrasta sai erilaisia lämpimiä ruokia, alakerrassa oli valikoima joka jättää Stockan Herkun varjoonsa mennen tullen. Äidin suosikiksi muodostui paikan sitruunavalkosuklaakeksit jotka sulivat suussa.

Whole Foodsista ostettuja eväitä olikin mukava mennä syömään johonkin Lontoon lukuisista viehättävistä puistoista. Yksi reissun kohokohtia oli kun jälkikasvu juoksi riemusta kiljahdellen Holland Parkissa ja keräsi maasta kastanjoita. Samaisessa puistossa oli myös kiva leikkipuisto jossa viihdyttiin.

Viimeinen vinkki: Lontoossa olin ensimmäistä kertaa ehkä ikinä yleisessä, ilmaisessa vessassa jossa ei haissut pissa ja jossa ilmeisesti siivooja käy joka tunti. Näitä vessoja (ja vaipanvaihtoon hyvät tilat) löytyi melkein joka puistosta.

Kensington Gardens

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s