Gourmet-kerho

Syyskuussa 2006 sai alkunsa kahden naisen ruokakerho. Kerhon lyhyt ja ytimekäs toiminta-ajatus on se, että kumpikin kerholainen vuorollaan kutsuu toisen kerhon jäsenen kotiinsa ja valmistaa hänelle (vähintään) kolmen ruokalajin aterian. Idea on yksikertaisuudessaan nerokas, vai mitä sanotte? Parhainta on tietysti se, kun saa mennä valmiiseen, kauniisti katettuun pöytään ja eteen ilmestyy aina jotain yllätävää ja useimmiten äärimmäisen herkullista. Omalla kokkausvuorolla parasta on itsensä haastaminen, tarkoituksena kun ei ole kokkailla mitään tuttua ja turvallista. Kömmähdyksiäkin on matkalle sattunut, niistä kolme neljästä allekirjoittaneen keittiössä. Lisäksi on mainittava, että kerhotoimintaan on ajoittain sotkettu myös kulttuuria, eli elokuvissa on käyty. Kumpikaan meistä ei varmasti tule koskaan unohtamaan päivää, jolloin Nicholas Cagen pää syttyi tuleen. Sanon tämän kaikella rakkaudella Jenni, kaikilla meillä on heikkoutemme.

Kuva248

Keitettyä mustajuurta sitruuna-valkoviinikastikkeessa

Alkupaloina on maisteltu monenmoisia keittoja (Tom Yum, Miso..) ja salaatteja (mansikka-machego, lohi-wasabi-retiisi..), simpukoita, voikukkaa…

Kuva149Luumukuorrutettu possunkylki  punakaalihöystön kurkkupikkelsin kera

Pääruokana olemme herkutelleet karitsan kyljyksillä, kalkkunaleikkeillä, naudan paistilla, possulla, ahvenilla, hauella, silakoilla, nieriällä, siialla, lohella ja tonnikalalla. Höysteenä on ollut muun muassa nokkosrisottoa, selleripyrettä, yrttimarinoituja fenkoleita, appelsiini-bataatteja ja kardemumma-punajuuria sekä couscoussalaattia. Etnisemmästä, ja vähän epäonnisemmasta kategoriasta mainittakoon Pad Thai, Palak paneer ja suklainen chili con carne.

IMG_8035Basilikajäätelöä

Jälkiruokalautasillemme on päätynyt mm. ricottapannukakut, omena-pähkinä struudeli, persikkaa coca cola -kastikkeessa, tarte tatin ja sitruuna-mantelipiiras.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s