Pinnalla: Ruokahaasteet

Edellisessä merkinnässä esitelty Gourmet-kerho ei voinut mitenkään ohittaa elokuvaa Julie & Julia. Vaikkei se elokuvana varsinaisesti sykähdyttänytkään, sai se aikaan todellisen ryhtiliikkeen, jos ei jopa pienmuotoisen elämänmuutoksen orastavaa kolmenkympin kriisiä potevissa kerholaisissa. Elokuvan, joka perustuu tositapahtumiin, idea lyhykäisyydessään on se, että eräs elämäänsä sisältöä kaipaava nuori nainen päättää kokata vuodessa kaikki 524 reseptiä Julia Childin kirjasta Mastering the Art of French Cooking. Voinette arvata, että elokuvan katsottuamme meillä ei ollut muuta mahdollisuutta kuin keksiä itsellemme omat ruokahaasteet.

Kerhokollegani, jonka ruuanlaiton haastavuustason määrittelisin pari yksikköä omani yläpuolelle, päätyi pitkän ja tuskaisen harkinnan jälkeen seuraavaan: Hän missionsa, joka myöhemmin sai työnimen ”Gloriaa elämääni!”, pitää sisällään Glorian ensimmäisen ruokakirjan läpikokkaamisen ennen kuin kokki itse täyttää 30 vuotta. Numeroina se tarkoittaa 208 reseptiä 101 viikossa. Projektista voi sanoa vielä sen verran, että se on lähtenyt lupaavasti käyntiin kalaliemen keittelyllä, ja reseptejä on enää jäljellä 206. Luvassa seuraavan vajaan kahden vuoden aikana on ainakin hummeria, kateenkorvia, munuaisia sekä maksaa. Haasteita hankintapuolella tuovat myös vasikan luuydin, riekko ja jostain pitäisi löytää jauhosavikkaitakin muhennosta varten. Uskon pääseväni itsekin testaamaan jotain näistä, ja tuskin maltan odottaa! Projektin etenemistä voit seurata täältä.

Itse en uskaltanut ottaa ihan yhtä sisällöllisesti ja ajankäytöllisesti haastavaa missiota. Yleisen haltuunoton tarpeessa olevaan elämääni saisi kuitenkin kuulua jatkossa enemmän ruuanlaittoa, joten päädyin velvoittamaan itseni kokkaamaan kerran viikossa jotain Jamie Oliverin kirjasta Alaston kokki seuraavan vuoden ajan. Vapaaehtoisia kaivataan ruokaseuraksi!

Projekti polkaistiin käyntiin tänään. Olkaa hyvät, Pappardellea metsäsienien kera sekä paahdettuja hedelmiä mascarponekreemin kanssa!

IMG_8496

IMG_8497

IMG_8498

IMG_8504

p.s. Jos täällä päin liikuskelee tonttuja, niin joulupukille terveiset että pastakone ois tosi jees. Muuten jää nuo loput pastareseptit kyllä testaamatta. Onneksi tämän päiväisellä lounasseurallani on hyväkuntoinen purukalusto ja ymmärtäväinen mieli.

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Pinnalla: Ruokahaasteet

  1. Noniin. Nyt mun oma kuvaton blogi ei tunnu enää yhtään hienolta. Seuraavassa g-kerhossa joudutaan katsomaan vähän tota kuvaosastoa, saataisko sitä mullekin… Ja kuule, en edes googlettanut sanaa ’blogit’ sitä luodessani. Jotain kai toisesta tässä vuosien varrella tarttuu, puolin toisin.

  2. Näin sen täytyy olla. Mäkin leivon nykyään vain sellaisilla rasvoilla, joissa ei lue ”ei leivontaan”.

    Lupaan kuvasulkeiset seuraavaan kerhotapaamiseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s