Hyvä, parempi, Priima.

Moni lähipiirissäni harrastaa käsitöitä, ja aihe kiinnostaa sen verran että siitä tulee juteltua puolituttujenkin kanssa. Olen huomannut että moni on uskollinen tietylle lankakaupalle. Niin olen minäkin.

Saatan pistäytyä lankakaupoissa kävellessäni niiden ohi, mutta heräteostoksia tarttuu oikeasti mukaan todella harvoin. Muutaman kuukauden sisällä olen piipahtanut kai noin kuudessa lankakaupassa sen oman suosikkini lisäksi. Jännää miten erilaisia lankakaupat ovatkaan! Erot tulevat tietysti esiin valikoimassa liikkeen edustamien merkkien muodossa, mutta vielä enemmästä on kysymys. Joissain liikkeissä niin merkkejä kuin lankojakin on hulppeat määrät, mutta silti tuntuu että hyllyt ovat pullollaan vain sitä samaa ja mitään ostettavaa ei löydy. Muutama kauppa tuntuu erikoistuneen pörröisiin, kiiltäviin ja pastellisiin lankoihin. Joissakin kaupoissa pääpaino tuntuu olevan pääväreissä ja villassa. 100 % villalankaa löytyy joulunpunaisena, metsänvihreänä, keltaisena ja sinisenä, ohuena ja paksuna. Kaikki karheita ja edullisia.

Oma suosikkini on Käsityötalo Priima (Hämeentie 26, Helsinki).
Ihana Priima!

Priimassa on kaikki kohdallaan. Valikoima on laadukas ja laaja, olematta hämmentävä. Aina löytyy sylikaupalla ihania lankoja mutta ei koskaan niin paljon etteikö (lopulta) osaisi valita. Omat suosikkini, herkullisen väriset Noro-langat ja aivan upeat Araucaniat ovat hyvin edustettuina. Valikoimiin valikoituu aina vaan mitä ihanimpia värejä; upeita, hehkuvia ja luonnonläheisiä.

Priimasta löytyy myös kaikki tarvittavat välineet, ja palvelu on mitä parhainta, avuliasta ja sydämellistä. Monista langoista on kudottu näytille malleja, mikä on myös mielestäni iso plussa. Priiman erinomaisilla nettisivuilla (priima.net) on myös nettikauppa josta ihanat langat ja puikot kulkevat edullisesti kotiin.

Loppuun vertailukohta. Olin eräässä toisessa lankakaupassa (nimi jääköön nyt mainitsematta) jossa on ihan mukava valikoima. Lankoja oli sen verran paljon ja niiden esillepano sellainen että ajattelin jonkin aikaa kierreltyäni kysyä myyjältä apua. Selitin että etsin ylellistä, laadukasta, ihanaa sukkalankaa. Jotain mistä olisi mukava tehdä joululahjasukkia. Painotin sanaa ’ylellinen’. Myyjä esitteli minulle Stepsit. Niissä ei sinällään ole muuta vikaa kuin että eivät ole mielestäni järin kauniin värisiä ja kaukana ylellisestä. Näytin epävarmalta jolloin myyjä avuliaasti viittilöi kädellään ja jatkoi että:

”Seitsemän Veljestä löytyy tuolta.”

Seitsemän Veljestä? Seitsemän veljestä?

Riiiight. Kävi siis niin että siitä kaupasta ei sukkalankoja mukaan tarttunut.

 

ps. tämä ei ole maksettu mainos!

pps. Seitsemässä Veljeksessä ei ole mitään vikaa, mutta ylellinen se ei kyllä ole.

Mainokset

5 ajatusta artikkelista “Hyvä, parempi, Priima.

  1. Koska minua ei ole koskaan viety tähän paljon puhuttuun lankamekkaan, jouduin olemaan omatoiminen ja käymään eilen yksikseni Priimassa. Muuta ei voi sanoa, kuin että oli kyllä ihana paikka.

    • Mun piti ihan miettiä tätä asiaa. Aina kun mennään lankakauppaan, mä ajattelen että ”mennään nyt kerrankin jonnekin muualle kuin Priimaan, koska siellä me käydään aina.” Jos multa olis kysytty, niin olisin oikeasti sanonut että me ollaan oltu yhdessä Priimassa AINAKIN kymmenen kertaa. Nyt kun mietin niin ymmärrän että eihän me olla. Tosi outoa!

      • Ens kerralla voidaan sit mennä Priimaan yhdessä, kun tää ongelmakohta on kerran tunnistettu 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s