Viikon Jamie – Osat 3 ja 4

Tein hieman sovellettuna papu-pancetta-risottoa. Pavut oli eri sorttia, pancetta tavallista ameriikan pekonia ja jotain muutakin muunnelmaa taisi matkan varrella vielä tulla. Mutta risotto onnistui ihan ok, sitä kehtasi tarjota tällä kertaa jopa kahden hengen apujoukolle ja syötävää riitti vielä viikonlopun ylikin. Kuva jäi ottamatta, mutta lokimerkintä kirjan sivulla todistakoon tapahtumaa.

IMG_8508

Päätin taloudellisista syistä yhdistää ruokaprojektini ja viime sunnuntaisen isänpäivän, jonka seurauksena lahjoin isääni sitruuna-limettipiirakalla. Täytyy sanoa, että Jamien kirja saa tässä kohtaa pientä kritiikkiä osakseen, sillä a) täytettä tuli n. viisinkertainen määrä piirakkavuokaan nähden b) piiras kärähti ja paistui hyvin jämeräksi ilmoitetussa ajassa. Jamie ehkä puolustautuisi sillä, että ohjeessa mainitaan oikean paistoajan löytyvän vasta useampien kokeilujen jälkeen. Joku voisi ajatella että tämä ei ollut ihan paras valinta kokeiltavaksi ensimmäistä kertaa suoraan juhlapäivänä. Mutta tomusokerilla ja kermavaahdolla naamioituna piiras sai hyvän vastaanoton ja leipojankin mieli koheni. Sitruunan ja limen raikkaus yhdistettynä muuten todella imelään sokerikreemiiin toimi. Ylimääräiset täytteet paistoin uunissa erillisissä kipoissa, ja nekin lusikoitiin alkuviikon rääppiäisissään tyytyväisenä napaan.

Kuva254

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s