Viikon Jamie – Osa 5

Isäni vaimo vietti viime keväänä 50-vuotispäiviään, ja silloisessa onnettomassa rahatilanteessani päätin selviytyä lahjasta hyväksitodetulla lahjakorttitekniikalla. Tällä kertaa lupasin 3 ruokalajin aterian hänelle ja valitsemalleen avecille. Itsenäisyyspäivän kunniaksi lunastin lupaukseni, ja valmistin keväiselle syntymäpäiväsankarille puolisoineen lounaan, joka juhlan kunniaksi katettiin ”salin” puolelle.

Alkupalana tarjosin siikacevicheä ruisleivällä, seuranaan saksalainen luomuviini (rypäleenä henkilkohtainen suosikkini Gewürztraminer). Pääruokana projektini johdosta Jamien uunibroileria paistettujen perunoiden ja porkkanoiden kanssa. Ehkä vähän outo alku-pääruoka-yhdistelmä, mutta näillä mentiin. Ceviche oli todella hyvää, sitä teen ehdottomasti uudelleen!

Jälkiruoka viritteli jo hieman jouluun, lautaselle päätyi kardemummapannacotta viikunahillon kera.  Makiaa, mutta hyvää.

Kaiken kaikkiaan, kokonaisuus oli kokin kannalta aika toimiva, alku- ja jälkiruuan sai tehtyä etukäteen valmiiksi, joten viimehetken säätöä oli kiitettävän vähän. Mitä nyt broileri kärisi uunissa niin, että oli vaikea päättää pelastaako ensin lintu vai oma kuulo sekä naapureiden pyhäpäivän rauha irrottamalla palohälyttimestä patterit.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s