Sopeutumisvaikeuksia.

Neiti Kardemumman aiemmin ilmiantama joudun tunnustamaan käyneeni kaukomailla. Järjetön lisäys hiilijalanjälkeeni rastaa sydäntäni melkein enemmän kuin ikäväni takaisin aurinkoon, lämpimän meriveden, cuba libren ja merenguen pariin. Palasin siis viikko sitten Dominikaanisesta tasavallasta. Vaikka kahden viikon reissuamme varjostivatkin Haitin maanjäristys (joka tuntui Santo Domingossakin), ajoittain turhan sateinen sää, nyrjähtänyt nilkka sekä vatsatauti, oli se silti onnistunut ja pitkään odotettu pako arjesta, kylmästä ja kiireestä.

Suomessa minua odottivat tietysti rakkaat ja täysin korvaamattomat ystävät, mutta lisäksi hillittömät pakkaset ja työttömyys. Tämän viikon ja tulevienkin viikkojen haasteena onkin ollut sen valoisamman puolen näkeminen. Vieroitusoireita Dominikaaneista olen hoitanut lähinnä rommilla. Merenguen kuunteleminen cd:ltä ei näytä tuottavan toivottua tulosta.

Rommipullosta on huvennut jo puolet -onko syytä huolestua?

Eilen löysin kuitenkin kaupasta mahtavan uutuuden: Tropicanan Apple&Pear&Passionfruit vei minut ensi kulauksella Santo Domingon hotellimme katubaariin aamiaiselle. Muutama siemaus lisää ja saatoin kuulla naapuripöydän harmaantuneiden herrasmiesten kiireettömän keskustelun, josta en kuitenkaan paljoa ymmärtänyt turistiespanjan taitojeni rajoittuessa toisen jugo de chinolan tilaamiseen. Voi toki olla, että syy aistiharhoihin löytyy lievästä kuumeisuudestani. Kyse on kuitenkin passionhedelmästä, joka nousi tällä matkalla eksoottisisten hedelmien suosikkini mangon vakavaksi haastajaksi. Yksinkertaisesti taivaallista, mehu etenkin ja erityisesti ”frosenina” eli jäähileeseen sekoitettuna.

Lupaan palata ruotuun, eli kotimaisten marjamehujen ja omenamehun pariin heti vieroitusoireiden lieventyessä.

Myöhemmin luvassa mahdollisesti jotain oikeita matkakuviakin, kunhan selviän tästä alkujärkytyksestä ja -yllätys, yllätys- tervetuloa kotiin -flunssasta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s