Helpot runebergintortut

Sain tämän reseptin vuosia sitten äidiltäni, ja olen tehnyt sillä runebergintorttuja joka vuosi sen jälkeen. Ympäri vuoden. Vielä on kehittelemättä tästä kakkuversio, mutta eiköhän senkin aika tule pian.

Luulin aikaisemmin että runebergintorttuja on vaikea tehdä, mutta huomasin tämän ohjeen myötä että se on oikeastaan liiankin helppoa. Tortut syntyvät kuin itsestään, ja katoavat parempiin suihin aivan yhtä herkästi.

Itse en kostuta valmiita leivonnaisia mitenkään, mutta halutessaan voi käyttää esim. rommia. Viimeksi näitä leipoessani hetkisen jo mietin että kostutanko muutaman kokeeksi vaahterasiirapilla, mutta hillitsin itseni.

  • 200 grammaa voita
  • 2 dl sokeria (itse käytän fariinisokeria, tai joskus ruokosokeria)
  • 2 isoa munaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl korppujauhoja (parasta tietysti jos on jäänyt esim. lohkare kuivakakkua jonka voi murustaa sekaan)
  • 2 dl mantelirouhetta
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 tl soodaa
  • 2 dl kermaa

(tomusokeria ja vadelmahilloa koristeluun)

Vaahdota rasva ja sokeri, lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Lisää vähitellen sekoitetut kuivat aineet ja viimeiseksi kerma. Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Itse teen niin että laitan metallisen muffinsivuoan syvennyksiin paperiset muffinsivuoat ja paistan tortut niissä. Nämä eivät kohoa kovin paljoa joten vuoat voi laittaa melko täyteen. Paperiset vuoat yksinään eivät pysty pitelemään tuhtia taikinaa vaan leviävät uunissa, kokeiltu on. Tarkoitukseen on olemassa omia vuokia, mutta ovat kalliita ja en ole moisia kaivannut. Tee tomusokerista ja tilkasta vettä paksu tahna. Helpoimmaksi olen kokenut laittaa kuorrutteen pieneen pakastepussiin jonka kulman olen sitten leikannut auki ja pursottanut sillä. Viimeiseksi nostelen päälle vadelmahillon. Näissä tortuissa on taikinan ja päällysteiden suhde kohdallaan!

Mainokset

Yksi ajatus artikkelista “Helpot runebergintortut

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s