Raparperi-mansikkakiisseli

Miksi perusasiat unohtuvat aina? Paljon useammin pitäisi tehdä esimerkiksi kiisseliä tai mehukeittoa. Etenkin jos pakastin on vieläkin pullollaan viime kesien marjoja.

Yläasteen köksäntunnilla sattuneen pienoisen mittavirheen seurauksena kiisselin suurustamiseen tarvittava perunajauhomäärä on syöpynyt ikuisiksi ajoiksi mieleeni. Kiisseliä tehdessä voi soveltaa aika pitkälle, kunhan muistaa että litra nestettä suurustuu 4 rkl:lla perunajauhoja. Jos käytät ruokalusikkamitan sijaan puolen desin mittaa, tuloksena voi olla kotitalouden opettajan vihainen karjaisu ” Kuka on laittanut muovipussin biojäteastiaan?!”.

Kiisselin pohjana voi hyvin olla myös itse tehty mehu, jota myös löytyy pullokaupalla jääkaapistani. Kiisselissä käytettävä sokerimäärä taas riippuu siitä mitä marjoja käyttää, tekeekö kiisselin veteen vai mehuun ja jos mehuun, niin kuinka sokerista mehu on valmiiksi.

Raparperin kanssa on tärkeää muistaa nauttia maitotuotteita, kuten vaniljajäätelöä..

Tämä kiisseli syntyi seuraavasti:

  • 2-3 desilitraa pakastettuja raparperipaloja
  • 1 l vettä
  • vajaa 4 rkl perunajauhoja (sekoita n. 0,5 dl kylmää vettä)
  • 1 dl sokeria
  • 1,5 dl mansikkasurvosta

Keitä raparperinpaloja pienessä vesimäärässä kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää sokeri ja litra vettä, kuumenna seosta. Sekoita perunajauhot kylmään veteen ja lisää suurusta ohuena nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen. Suurusta kiisseli haluamaasi paksuuteen. Kiehauta nopeasti. Nosta kiisseli liedeltä ja lisää mansikkasurvos (kokonaiset pakastemansikat toimivat jopa paremmin). Mikäli mansikkasurvos on lisätessä jäässä, voit pitää kattilaa liedellä kunnes se on sulanut kiisselin joukkoon.

Myöhemmin löysin HS.fi:stä hyvältä vaikuttavan mansikka-raparperikiisselin ohjeen. Lime toimii tässä kiisselissä epäilemättä loistavasti. Täytyy kokeilla heti kun kesän ensimmäiset raparperit valmistuvat!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s