Dominoneule

Aloitin uuden viltin meidän pienelle herralle. Viltti ei ole vielä valmis mutta ihastuin dominoneuleeseen niin että jaan sen täällä jo nyt. Teen itse yksittäisiä paloja jotka sitten myöhemmin yhdistän, mutta peittoa voisi tehdä myös niin että aloittaisi aina uuden neliön edellisen perään. Tätä tekniikkaa en aivan sisäistänyt ja itselleni on helpompi näin kun neulon paljon sekä julkisissa että koulussa; langat ja puikot kulkevat helpommin mukana kuin koko työ.

Yhden palan voi aloittaa millä vain parittomalla määrällä silmukoita. Ideana on että kolme keskimmäistä silmukkaa kavennetaan yhteen (nostetaan yksi silmukka neulomatta, neulotaan kaksi oikein yhteen, vedetään nostettu silmukka neulotun yli) aina työn toisella puolella kunnes kaikki silmukat on kavennettu.

Itse teen seuraavasti (neulon aina oikein).

Luon 49 silmukkaa. Neulon ensimmäisen kerroksen normaalisti, käännän työn, neulon 23 silmukkaa, kavennan kolme yhteen (nostan yhden, neulon kaksi oikein yhteen, nostan neulomattoman silmukan neulotun yli) ja neulon kerroksen loppuun, eli 23 silmukkaa. Kavennuspuolen voi halutessaan merkitä kerrosmerkillä.

1. kerros: aina oikein

2. kerros: neulo 23, kavenna kolme yhteen (nosta yksi, neulo kaksi oikein yhteen, nosta neulomatoma silmukka neulotun yli), neulo 23

3. kerros: aina oikein

4.kerros: neulo 22, kavenna kolme yhteen kuten edellä, neulo 22

Jatka näin, kaventaen aina joka toisella kerroksella työn keskimmäisillä kolmella silmukalla, kunnes jäljellä on yksi silmukka. Vedä lanka silmukan läpi. Valmis!

Piti kuvata tilkkupino keittiön uusien kaappien päällä, kun olen niihin niin tyytyväinen. Asunnon henkeen sopivat kaapit ja hyllyt löytyivät sattumalta Indiskasta.

Lankana kaksinkertainen Drops Alpaca (Lankakulma Menitasta ostin) jota olen käyttänyt kolmessa eri värissä, puikot 4.0.

Linkkivinkkejä dominoneuleesta:

Dropsin video dominoneuleesta

Novitan kuvallinen ohje

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s