Hyvää kahvia Helsingin keskustassa

Eräs arvostamani ruotsalainen suklaa-asiantuntija kerran totesi, että luuli pitkään, ettei Helsingistä saa kunnollista espressoa, kunnes joku ohjasi hänet Punavuoreen Kaffecentraleniin. Tilanne on valitettavan tosi, joskin nykyään Kaffecentralenilla on kaksi myymälää. Kumpikaan niistä ei vaan valitettavasti ole ihan ydinkeskustassa. Tuhansiin kahvin ystävien rukouksiin kuitenkin vastattiin, kun Aleksanterinkadulle jo jokin aika sitten avattiin La Torrefazione, kahvila ja kahvin paahtamo. Paikka on yhtäaikaa ratkaisu kahvipapujen sekä todella hyvän espresson/cappuccinon/latten tarpeeseen niille, jotka eivät asu Punavuoressa tai eivät jaksa sinne aina vaivautua.

Kaffecentraleniin verrattuna plussaa kertyy myös muusta kahvilatarjonnasta. Torren leivät ja lounas on tullut testattua, ja kummistakin on pelkästään positiivisia kokemuksia. Vihdoin sain aikaiseksi kokeilla myös paikan aamiaista, tai yhtä niistä kolmesta vaihtoehdosta. Baristan voima-aamiainen oli nappiosuma. Omenatäysmehu, jugurttia, marjoja, mysliä, sämpylä lisukkeineen ja keitetty muna. Kaiken kruunasi vapaavalintainen kahvi. Siinä on kaikki elementit kohdallaan. Piste.

Baristan voima-aamiainen

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s