Se aika vuodesta.

Olen kohtalaisen kehno ja kokematon sienestäjä. Sen sijaan minulla on ollut onni saada säännöllisiä toimituksia tuoreita tai kuivattuja sieniä ystäviltäni. Tämän syksyn ensimmäisestä erästä (kanttarelleja, suppilovahveroita, mustia torvisieniä) syntyi herkullinen kastike kuhan ja oman maan perunoiden seuraksi. Ylijäämä kastikkeesta sai seuraavana päivänä vielä herkulliset sienileivät, kun heitti vähän mustaleima emmentalia päälle.

Aika hyvännäköisiä suppilovahveroita -vai mitä?

Kolmantena päivänä jäljellä olevat suppilovahverot päätyivät sieni-pekonipiirakkaan. Se oli aikamoista herkkua. Piirakka oli sovellus erilaisia sienipiiraiden ohjeita. Täytteeseen tuli sieniä, sipulia ja pekonia paistettuna. Sitten päälle ruokakerma (reilu 1 dl), 1 muna ja mausteita (pippuria, meiramia tms.) sekoitettuna. Sekoitin myös juustoraasteen (mustaleima emmentalia edelleen) kermaseokseen.

Viikonlopun vinkki: Menkää metsään!

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Se aika vuodesta.

    • Todellakin. Parasta on, kun ei tartte tuijotella ohjeita joka välissä, antaa mennä vaan! Ja niin ekoloogista ;D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s