Työ ja huvi

Kun ammattiasiat kohtaavat käsityöt.

Imetysohjauksessa ja synnyttäneiden äitien kanssa työskennellessä usein toivoo että olisi käsillä jotain millä voisi havainnollistaa esimerkiksi rintojen käsinlypsyä tai muuta tärkeää asiaa. Jotkut kätilöt käyttävät kyynärpäätään, lapsivuodeosastolla törmäsin olkatoppaukseen johon oli kuulakärkikynällä piirretty nänni. Näin tovi sitten virkatun rinnan ja tuumasin että pystynen sellaisen itsekin väsäämään. Huomasin että jämälangoilla pääsee jo pitkälle ja niinpä kokeilun ja erehdyksen kautta viimeisten viiden viikon sisällä syntyi pikkuinen lauma tissejä:

Kokeilin puuvillalankaa (hiukan liian velttoa tissiin, nänniin sopivaa), villalankaa eri valmistajilta (Araucaria vei voiton), eri kokoisia koukkuja (suht pienellä tuli siistimpi jälki) ja muutamia täytteitä (pumpulista tuli melko möykkyinen tissi).

Viimeisessä tississä yhdistin kaikki parhaat ominaisuudet:

Lankoina ruskea Araucaria (oliskos Ranco?) ja nänninä Menitasta mukaan tarttunut puuvillalanka. Aloitin ympärysmitasta ja kaventelin kohti nänniä. Nännin tehtyäni poimin silmukat siitä mistä olin aloittanutkin ja aloin kavennella pohjaa. Sisällä on sukkahousun punttia pala, jonka olen täyttänyt hirssiakanoilla (vanhasta tyynystä). Laitoin täytteen sisään kun vielä mahtui, ja kavensin sitten sen mukaan että sain kauniin pohjan.

En ole kummoinenkaan virkkaaja, rehellisesti sanoen en ole ennen näitä tissejä saanut virkattua yhtäkään työtä valmiiksi. Nämä syntyivät kuitenkin helposti ja nopeasti, ja uskon että niistä on hyötyä siellä minne ne lahjoitin. Oivallinen lahjaidea kätilölle tai terveydenhoitajalle, virkkuukoukut viuhumaan!

Mainokset

Yksi ajatus artikkelista “Työ ja huvi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s