Pinaattilettuja omalla pannulla

Ostin jokin aika sitten jostain kirja-alesta keittokirjan nimeltä ’Parempaa ruokaa lapsille!’. Kirjan reseptit  vaikuttivat hyviltä, mutta sitten se jäi keittokirjapinon alimmaiseksi ja löytyi sieltä vasta hiljan.

Monet resepteistä ovat edullisia, helppoja ja nopeita. Kävin kirjaa sunnuntai-iltana läpi sillä ajatuksella että löytäisin reseptejä joihin voisin käyttää mahdollisimman paljon jo kaapeissa lojuvia aineksia. Pinaattilettuja varten ei tarvinnut kuin ostaa pakastepinaatti, joten kaupat tuli.

 

Pinaattiletut

(Klara Desser, Parempaa ruokaa lapsille, s. 70)

  • 3 munaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl karkeita ruisjauhoja
  • 6 dl täysmaitoa
  • 100 g pakastepinaattia
  • 1/2 tl suolaa
  • 3 rkl öljyä

Sulata ja valuta pinaatti. Riko munat kulhoon ja lisää puolet maidosta. Sekoita ja lisää jauhot. Sekoita kunnolla tasaiseksi. Lisää loppu maito, suola ja öljy. Rutista pinaatti mahdollisimman kuivaksi ja lisää taikinaan.

Paista pienessä öljytilkassa.

Tein itse taikinasta hiukan ohjetta paksumpaa, ja käytin grahamjauhoja. Lisäksi paistoin letut voissa, mihinkäs seepra raidoistaan pääsisi.

Tein melko pieniä lettuja, joten paistamisessa meni tunti. Tämä ei siis ole sellainen ruoka jota pienen piltin äiti alkaa valmistelemaan juuri ennen ruoka-aikaa. Letut maistuivat meillä niin pienille kuin isoillekin ja vaikka paistamisessa menikin sitä aikaa niin muuten nämä oli helppo ja halpa tehdä. Taatusti tullaan tekemään uudelleenkin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s