Eko-ostoksilla

Yrjönkadulle on viime vuoden puolella avattu ihana uusi kauppa, jossa myydään pelkästään ekologisesti ja eettisesti tuotettuja tuotteita. Nudge on ymmärtääkseni kollektiivi verkkokauppoja, jotka löytyvät pitkälti myös House of Econ takaa.

Pyörähdin liikkeessä toissapäivänä sen verran, että ehdin iskeä silmäni alennuksessa oleviin ruudullisiin villatöppösiin. Tai siis talvikenkiin, joita minulla ei ennestään ollut. Paitsi yhdet pitkävartiset saappaat, mutta niitä ei lasketa. Po-Zu merkkisiä kenkiä myy Suomessa Idun’s Apple. Kengät valmistetaan luonnonmateriaaleista ja ne ovat lähes kokonaan biohajoavia. Pohja, jonka valmistuksessa kuulemma käytetään kookoskuitua, on joustava ja mukautuu jalan mukaisesti.

Yhden päivän testikäytössä talvitöppöseni ovatkin osoittautuneet erityisen mukaviksi ja lämpimiksi. Yksi väistämätön miinuspuoli kengissä tosin on; villatossuissa  ei ole asiaa ulos loskakeleillä. En olisi ikinä arvannut sanovani tätä, mutta kunpa pakkaset jatkuisivat vielä pitkään.

kuva: Po-Zu

Nudgesta tarttuivat mukaan myös Mifukon sulkakorvikset. Mifukon tuotteet valmistetaan käsityönä pienissä pajoissa Keniassa.

kuva: Mifuko

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Eko-ostoksilla

  1. Mahtavaa, kiitos näistä vinkeistä! Itse olen siirtymässä koko ajan enemmän ja enemmän ekologisempaan elämään, mutta vaatteissa olen vielä ekokehitykseni alkumetreillä.

    Pohdit pesuaineista tässä jokin aika sitten, osta iso ’ole hyvä’ shampoo ja hoitoaine sekä käsienpesu kanisterit vaikka punnitse ja säästä tai muusta mistä niitä vain saa. Pyydät myyjää tilamaan sinulle (saat 10% asiakasalennuksen), maksaa kerralla aika paljon mutta on kuule riittoisaa. Meillä kesti yli puoli vuotta nuo tukkien ja käsien pesuissa. Ole hyvällä on tuotteita vaikka kuinka, valitset vaan nettisivuilta mitä sinun pääsi kaipaa, kosteutta vai vähemmän. http://www.olehyvaluonnontuote.fi/

    Kevätterveisin, Iines

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s