Muuntautuva pinaattimuhennos

Viime kesän vierailu ystävän uudessa kodissa maatilalla poiki mainion reseptivinkin. Eräänlaisesta Palak paneerin suomalaisversiosta, eli pinaattipohjaisesta muhennoksesta, on elokuisen visiitin jälkeen syntynyt monenlaisia muunnelmia esim. perunalla, eri juustoilla, pavuilla ja kukkakaalilla höystettynä. Viimeksi tein sellaisen, joka sisälsi vihreitä papuja ja munajuustoa. Pohjana toimii aina tuoreesta pinaatista ja erilaisista mausteista tehty seos.

Tuoreet pavut keitetään ensin miedosti suolatussa vedessä rapsakoiksi. Sama koskee perunaa ja kukkakaalia.

Papujen keittyessä valmistetaan pinaattiseos. Tällä kertaa laitoin pinaatinlehtien lisäksi tuoretta basilikaaa ja rucolaa, jotka hienonsin sauvasekoittimella lisäten sekaan hieman oliiviöljyä ja vettä (tarpeen mukaan). Mausteeksi voi heittää mukaan vaikka valkosipulia ja/tai inkivääriä.

Kypsyneet pavut, perunat tms. pilkotaan ja paistetaan kevyesti juustokuutioiden kanssa pannulla. Lopuksi lisätään pinaattiseos. Annetaan vähän hautua ja maustetaan (esim. chili / juustokumina/ curry/ mustapippuri ja suola), kunnes ollaan tyytyväisiä.

Pitäis olla hyvää!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s