Tzatziki!

Kuva-arvoitus!

 

Olen ihan naurettavan ylpeä itsestäni. Yleensä teen tzatzikini (/tsatsikini/tzatsikini) niin että laitan jogurtin ja kurkun vuorotellen valumaan suodatinpaperiin. Varmaan ihan maalaisjärjenkin olisi pitänyt jo aikaisemmin sanoa että ei tämä nyt ihan näin vaikeaa voi olla. Silti varsinainen innovaatio syntyi vasta eilen. Meillä on tuollainen kätevä hiirenmallinen parmesanraastin. Metalliosan tilalle saa myös kannen jos haluaa säilytellä raastettaan jääkaapissa.

Raastoin tuolla ensin valkosipulin, ja sitten kurkun, ja laitoin hiiren peppu edellä miehen Arsenal -tuoppiin pystyyn. Raastimen rei’istä valui neste näppärästi tuoppiin ja raaste pysyi sisällä. Lisäksi olen alkanut käyttää tässä jo valmiiksi stydiä jogurttia, jota en enää valuta.

Käytin noin 1/3 kurkkua, 2 dl turkkilaista jogurttia ja yhden valkosipulinkynnen. Neiti Mintun herkullisessa versiossa on muutakin, mutta omani on tällainen pelkistetty.

Leivän kanssa, dippinä… Kyllä maistuu!

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Tzatziki!

  1. Katsoin, että aika rohkea ratkaisu tuo silitysraudan käyttäminen raastimena, ja eikö ne höyrytysreiät siellä pohjassa.. että minne se kurkku menee.. ennen kuin luin tekstin. Mutta haluaisin ehkä jäädä siihen uskoon, että raastoit kurkun oikeasti silitysraudalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s