Mitä tuli ostettua?

Tästä saan tietysti syyttää vain itseäni, sillä niinhän se on että ei se ole tyhmä joka myy, vaan se joka ostaa, mutta mutta…

Meillä on viimeaikoina sairastettu, ja pieni mies sai kerralla liiankin monta tautia. Nesteiden nauttiminen oli tärkeässä asemassa, ja kun mummin tekemät marjamehut loppuivat hain kaupasta mehukeittoja ja mehua jääkaappiin. Koska kauppamehut (lukuunottamatta brunssien tuoremehuja) ovat meillä aika tuntematonta seutua, tarttui kaupasta koriin mehutölkki jonka ainesosia en tajunnut kaupassa edes tutkia. Jotenkin väsyneet äitiaivot tulkitsivat että Pirkka = luotettavaa laatua. No jo tuli opetus.

Kaadoin mehua potilaalle lasiin, ja saman tien piti katsoa mitä ihmettä siinä lirussa oikein on.

No eihän se oikeasti ollut edes mitään mehua, vaan ”Raparperipunaherukkajuomaa”.

Purkin kyljestä tavasin suu auki ainesosat:

vesi, sokeri, rypäle- (0,5 %), appelsiini- (0,3 %) ja punaherukkatäysmehutiiviste (0,2%), tiivisteestä valmistettu raparperisose (0,2 %), aromit, happamuudensäätöaineet (E330, E270), väri (E163), stabilointiaine (E410).

Siis ei herranen aika! 1,2 % yhteensä on jotain hedelmään tai marjaan viittaavaa tuotetta, loppu on vettä ja sokeria ja E-mitälie. Kaloreita tässä litkusssa on 41 kcal/1 dl, mikä on suoritus sinänsä.

Sekin jo kertoo paljon että tuotteeseen jossa on punaherukkaa (noin nimeksi) on pitänyt lisätä väriainetta.

Selvästi täytyy entistä enemmän alkaa kiinnittää huomiota niihin omiin valintoihin siellä ruokakaupassa, ja ottaa etenkin uusien tuotteiden kanssa ns. silmä käteen.

Vertailun vuoksi meidän ”viikonloppumehussa” (God Morgonin appelsiini-verigreippi) on seuraavat ainesosat: Appelsiinitäysmehua (60 %), verigreippitäysmehua (40 %), appelsiinihedelmälihaa.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s