Riisipuuro raakamaidosta

Mahtavasta Kumpulan kyläkaupasta, Kumpuodista, saa monenlaisia luomuherkkuja, runsaasti reilun kaupan tuotteita ja laadukasta lähiruokaa. Tutustun joka käynnillä puodin mahdollisiin uutuuksiin, ja maksan niistä mielelläni vähän enemmän kuin Alepan tarjonnasta.

Olen tähän mennessä kuitenkin säännöllisesti ohittanut maitohyllyllä tyrkyllä olevan raakamaidon, kunnes vähän aikaa sitten luin jostain, että raakamaidosta saa parhaan pannarin tai vaikka laskiaispullat. Tämän faktan takana ei ehkä ole mitään muuta, kuin raakamaidon rasvaprosentti (n. 5,5 %). Mutta asiahan piti testata!

 

Laskiaissunnuntaina luontevin vaihtoehto olisi ollut leipoa pullaa, mutta mieleni oli kuitenkin jo pitkään tehnyt riisipuuroa. Niinpä hauduttelin sunnuntain rauhassa luomuriiseistä ja raakamaidosta itselleni lounaan. Eikä ollut maussa moittimista.

 

Raakamaitoa kannattaa testata etenkin, jos on tavallisen maidon kanssa jotain ruoansulatuksellisia ongelmia. Pastöroimattomassa maidossa on kuitenkin aina omat riskinsä, kuten tästä Hesarin viime syksyisestä jutusta käy ilmi. Henkilökohtaisesti en ole kovin hygieniahysteerinen tai pöpökammoinen, joten olen onnellinen siitä, että meillä on edes yksi raakamaitoa kauppoihin myyvä tila Suomessa. Voihan kuluttajallekin kai jotain vastuuta joskus jättää?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s