Raparperia pukkaa

Taannoiset kolmikymppiseni olivat eräänlainen festivaali, sillä juhlia oli useita vähän eri profiileilla. Lahjojakin kertyi, ja olen saanut nauttia niistä koko kevään. Yhden lahjasäkin sisältö on sen sijaan  tähän mennessä lähinnä työllistänyt, mutta eiköhän senkin osalta päästä vielä nautintopuolelle syksyn lähestyessä. Rakkaat ystäväni olivat nimittäin tyhjentäneet Kannelmäen uuden Prisman puutarhaosaston erilaisista tykötarpeista, ja sain lahjaksi tämän yllätyksiä täynnä olevan kassin.

 

Mukana oli muun muassa yksi raparperin taimi, joka on päässyt jo aikoja sitten kasvimaalleni. Tästä taimesta ei vielä ole satoa syntynyt korjattavaksi, mutta sen sijaan viime syksynä maalta siirtämäni istukas puskee reippaasti paksuja raparperin varsia. Ihka ensimmäisistä omista raparpereistani tein kiisseliä, ja viime viikonloppuna toisesta satsista paistosta, joka maistui vaniljajäätelön kanssa aika hyvältä.

 

 

Voitelin vuoan, ja kasasin kerroksittain raparperin paloja, sokeria, pähkinöitä ja rusinoita. Väliin aina myös mausteeksi inkivääriä ja kanelia. Kardemummaakin olisin laittanut, mutta se oli päässyt loppumaan.

Tänään surautin jäljellä olevan paistoksen sauvasekoittimella sileämmäksi, ja tein siitä vanhalla tutulla luotto-ohjeella kakun.

 

Mainokset

Yksi ajatus artikkelista “Raparperia pukkaa

  1. Paluuviite: Kuulumisia kasvimaalta. « Täti Moonikan Majatalo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s