Kvinoasalaatti

Ruokavarastoni käyvät läpi hidasta muodonmuutosta. Paikkansa ovat ottaneet täysjyväspagetti, tumma riisi, spelttimannasuurimot ja uusimpana tulokkaana pysyvän aseman on lunastanut quinoa tai ”suomeksi” kai kvinoa.

Tein viikonlopun aikana muutaman kvinoasalaatin, joihin jääkaapin tyhjentämiseksi käytin lähes kaiken mitä sieltä löytyi. Tässä yksi versio:

  • 0,5 dl kvinoaa
  • lehtisalaattia
  • paprikaa
  • avokado
  • tomaattia
  • kapriksia
  • tuoretta basilikaa
  • kesäkurpitsaa
  • vuohenjuustoa

Kvinoa huuhdellaan ensin hyvin, ja keitetään sitten 15 minuuttia (1 osa kvinoaa, 2 osaa vettä). Tämän jälkeen lämpö pois levyltä, ja odotetaan, että kaikki vesi on imeytynyt. Salaattia varten ruskistin kesäkurpitsat kevyesti oliiviöljyssä, ja paistoin lopuksi myös vuohenjuustokiekot nopeasti pannulla. Muut ainekset pilkoin ja sekoitin keskenään ja lisäsin hieman sitruuna-oliiviöljyä sekä mustapippuria rouheena. Annostelin salaatin lautaselle ja lisäsin kesäkurpitsat ja vuohenjuustot päällimmäiseksi.

 

Wikipedia kertoo, että kvinoassa on enemmän proteiinia kuin riisissä tai muissa viljoissa ja se sisältää paljon välttämättömiä aminohappoja, ravintokuitua sekä fosforia. Siinä on runsaasti myös rautaa ja magnesiumia.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s