Speltti-innostus

Kesälomareissulta tarttui mukaan muutama pussillinen paikallisen viljelijän spelttituotteita. Niistä on tähän mennessä syntynyt jo pari spelttipannaria, jokunen kattilallinen spelttimannapuuroa sekä yksi kanttarellipiirakka.

 

Speltti (Triticum spelta) on noin 9000 vuotta vanha kasvi, yksi vanhimmista ihmisen viljelykseensä ottamista viljoista. Spelttiä voi käyttää kaikkeen leivontaan ja ruuanlaittoon, se antaa leivonnaisiin ja ruokiin pähkinäisen, aromikkaan ja täyteläisen maun. Ravinto-ominaisuuksista merkittävin on speltin runsas proteiinipitoisuus. Täysjyväspeltti sisältää myös runsaasti kuitua.

http://www.birkkala.com

 

 

 

Mannapuuroinnostusta on lisännyt speltin lisäksi yksi tuoreimmista keittiöhankinnoistani: höyrytys- ja haudutuskattila. Mainio peli!

Yksinelävälle hieman soveliaampi annos pannukakku syntyy puolittamalla spelttipannarin resepti (-> 0,5 litraa maitoa), jolloin pannukakun voi tehdä voideltuun uunivuokaan (lasagnevuoan koko aika hyvä).

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s