Mieletön sienivuosi!

 

Viikon kantava teema on ollut sieniruoat ja säilöntä. Operoin viikonlopun metsäretkeltä mukaan tarttuneet 4 kiloa suppilovahveroita (höystettynä mustatorvisienillä ja kanttarelleilla) pakastimeen sunnuntai-iltana, mutta jätin muutaman litran tuoreita sieniä viikon kokkailuihin. Niistä on syntynyt itämainen sienipiiras sekä mukaelma maailman helpoimmasta keitosta. En ehkä maustanut sienipiirasta kovin itämaiseksi (olin liian varovainen chilin ja inkiväärin suhteen), mutta hyvältä se maistui ei-niin-itämaisenakin. Keitto syntyi kutakuinkin näin:

  • 1 litra suppilovahveroita pilkottuna
  • 1 sipuli silputtuna
  • voita tai öljyä
  • 1 litra kasvislientä (eli litra kuumaa vettä ja 2 kasvisliemikuutiota)
  • 1 pkt Koskenlaskijaa (kylmäsavuporo)
  • 1 rkl Maizenaa
  • 1 tl kirveliä
  • 1 tl salviaa (olisin laittanut rakuunaa, mutta se oli loppu)
  • valkopippuria
  • (kermaa)

Haihduta sienistä neste pannulla tai padassa. Lisää rasva ja sipulisilppu. Kuullottele hetki. Siirrä sitten sienet ja sipulit kattilaan/pataan, jos eivät ole jo. Lisää kasvisliemi ja Koskenlaskija paloina, sulattele juusto ja sekoita keitto tasaiseksi. Mausta ja anna porista pienellä tulella puolisen tuntia. Lopuksi suurusta pieneen vesitilkkaan sekoitetulla Maizenalla. Tarkista, ja tarvittaessa korjaa maku. Lisää lopuksi kerma (1-2 dl), jos haluat.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s