Sunnuntaipata

Isänpäivän kunniaksi valmistin omalle isälleni tänään Burgundinpataa à la Hans Välimäki, kirjasta Ruokaa Ranskasta. Tykkään kaikista Välimäen keittokirjoista, niissä on sopivan lyhyitä reseptejä ja kauniit kuvat (P.S. jälkiruoka kirja tosin on aika haastava, ja siinä on vähän pidemmät reseptitkin). Turhan harvoin vaan tulee näistä, tai mistään muistakaan kirjoista kokkailtua.

Sitten vielä pari sanaa Sarpanevan padasta. Sehän on tyylikäs ja kaunis esine. Mutta. Se ei ole, mielestäni, kovin kätevä käytössä. Miten esimerkiksi nostat täyden (siis erittäin painavan) kuuman padan uuniin, ilman että kämmenselkäsi esimerkiksi kärähtää uunin vastuksiin tai pata tipahtaa avonaisen uunin luukun lasiin? Burgundinpadan osalta selvisin kyllä ihan hyvin, ilman palovammoja ja uutta uuninluukun etsintää, mutta ei se kaukana ollut. Lisäksi tiskatessa saa päivän käsitreenin. Itselläni ei tosin ole kokemusta mistään muusta valurautapadasta, joten voihan olla, että ei se sen helpompaa ole toisellakaan muotoilulla.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s