Paremmat mokkapalat

Teki vietävästi mieli mokkapaloja, ja etsin tovin sopivaa reseptiä. Päädyin Haaveena Kahvila -blogin reseptiin, jota muokkasin aavistuksen. Sokerin määrä tuntui ensin aika hurjalta ja yksi tekemistäni muutoksista oli vähentää sokeria hiukan. Tämä oli kuitenkin kaikista kokeilemistani mokkapalaohjeista ehkä paras, ja mokkiksista tuli todella meheviä ja hyviä!

Pohja:
4,5 dl sokeria
5 dl jauhoja
1/2 tl vaniljajauhetta
1 1/2 tl soodaa

1tl suolaa
2 1/2dl vettä
200g voita
3 rkl tummaa kaakaojauhetta

1 dl vahvaa kahvia
2 kananmunaa

Sekoita kulhossa keskenään kuivat aineet (sokeri, jauhot, vaniljajauhe ja sooda). Laita kattilaan voi, vesi, kaakaojauhe ja suola – kiehauta. Yhdistä sekoitetut kuivat ja kaakaoseos. Vatkaa sitten taikinan joukkoon kahvi ja kun taikina on jäähtynyt haaleaksi sekoita joukkoon kananmunat. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Kuorruta vasta jäähtyneenä!

Kuorrute:
100 g voita
2 rkl vahvaa kahvia
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
tomusokeria

Kiehauta kattilassa kaikki kuorrutuksen aineet ja lisää sen jälkeen joukkoon tomusokeria kunnes kuorrute on sopivaa levitettäväksi pohjan päälle. Itse pidän kattilan pienellä lämmöllä kun sekoittelen tomusokeria joukkoon, saan näin kuorrutteesta tasaisen helpommin. Koristele nonparelleilla/valkoisella suklaalla/tms.

Kuva

Sikalautanen ❤

Mainokset

Yksi ajatus artikkelista “Paremmat mokkapalat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s