Kaupunkiviljelyä Genevessä

Harmittelin hetken aikaa sitä, ettei minulla ole parveketta. Siinä olisi niin mukava kasvatella tomaattia ja yrttejä. Sitten törmäsin jossain internetin ihmeellisessä maailmassa istutussäkkeihin, jotka on mahdollista ripustetaa roikkumaan esimerkiksi parvekkeen kaiteesta. Kysessä on tuote nimeltä BACSAC® . Nopealla googlauksella selvisi myös, että niitä myydään täälläkin päin maailmaa, vain muutaman ratikkapysäkin päässä kodistani. (Myöhemmin kävi ilmi, että idean takana on kolme ranskalaista, joten ei mikään ihme.)

Säkkejä löytyy useassa eri koossa, kiinnistysnaruilla ja ilman. On myös useamman lokeron yhdistelmiä. Kiinnitettävä 10 litran versio on juuri sopiva neljännen kerroksen ikkunasyvennyksiini. Käytännön haastetta tosin tuo se, että säkki ei ole vedenpitävä, joten viljelyksiä täytyy kastella maltilla, ellei halua kastella naapuria tai naapurin skootteria.

Toistaiseksi säkeissä kasvavat rosmariini, krassi ja joku auringossa avautuva kukka. Jos vaan löydän jostain mansikan tai tomaatin taimen, niin saatan hankkiutua eroon niistä kukkasista.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s